Ekonomi

Kazanç çağrısı: Tower Semiconductor güçlü ilk çeyrek sonuçları açıkladı, genişleme planları yapıyor

Küresel özel dökümhane lideri Tower Semiconductor, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. 327 milyon dolar gelir ve 45 milyon dolar net kâr ile güçlü bir performans sergileyen şirketin net kâr marjı %14 olarak gerçekleşti.

Büyüme beklentileri konusunda iyimser olan şirket, yıl boyunca gelir ve marj artışlarına yol açması beklenen stratejik yatırımlar ve teknolojik gelişmeleri detaylandırdı. RF SOI, RF Altyapısı ve Silikon Fotonik alanlarında kapasitesini artırmaya odaklanan Tower Semiconductor, yıllık 2,66 milyar dolar gelir hedefiyle kendini konumlandırıyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Tower Semiconductor, 2024 yılının ilk çeyreği için 327 milyon dolar gelir ve 45 milyon dolar net kâr bildirdi.
  • Şirket, 350 milyon dolar civarında beklenen 2. çeyrek geliriyle çeyrekten çeyreğe büyüme hedefliyor.
  • Agrate tesisi ve New Mexico’daki Intel Fab için toplamda yaklaşık 800 milyon dolar tutarında önemli yatırımlar planlanıyor.
  • Silikon Fotonik ve Güç IC işindeki ilerlemelerle birlikte RF SOI ve RF Altyapısında güçlü talep gözlemleniyor.
  • Spesifik rakamlar verilmese de şirketin pazar payı yeni ve mevcut müşterilerle artıyor.
  • Silikon Fotonik 1. çeyrek satışlarının %5’ini oluştururken, gelir katkısının artması bekleniyor.

Şirket Görünümü

  • Tower Semiconductor, 2024 yılının geri kalanında çeyrekten çeyreğe gelir ve marj artışı hedefliyor.
  • Şirketin finansal modeli 2,66 milyar dolar yıllık gelir ve 500 milyon dolar yıllık net kâr öngörüyor.
  • Silikon Fotoniklerden elde edilen gelirin, pazar daha yüksek nesillere ilerledikçe artması bekleniyor.

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Elektronik araç pazarında, özellikle batarya yönetimine yönelik talep şu anda azalmış durumda.
  • Şirket bu yıl için brüt kar marjı düşüş oranına ilişkin özel bir yönlendirme yapmadı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Tower Semiconductor, 5G ve Silikon Fotonik alanlarında teknoloji tekliflerini genişletmek ve kapasiteyi artırmak için stratejik yatırımlar yapıyor.
  • En büyük on takılabilir modül tedarikçisinden altısı şirketin Silikon Fotonik teknolojisi ile çalışmaktadır.
  • Şirketin finansal modeli sermaye harcamalarını içeriyor ve yaklaşık %20’lik bir net kâr marjı öngörüyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Kaçırılanlar

  • Şirket, pazar payı büyümesine ilişkin nicel ölçümler sunmamıştır.
  • Cari yıl için brüt marj düşüş oranına ilişkin spesifik bir yönlendirme yapılmamıştır.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirketin yatırım harcamalarının yıl boyunca sabit kalması bekleniyor.
  • Bakım yatırım harcamalarının yıllık 200 milyon dolar, Agrate yatırım harcamalarının ise çeyrek başına yaklaşık 40-50 milyon dolar olması öngörülüyor.
  • Amortisman giderinin çeyrek başına 60-65 milyon dolar olması ve yeni yatırım harcamaları nedeniyle artması bekleniyor.

Tower Semiconductor (TSEM), stratejik yatırımlar ve yeni nesil pazarlara odaklanma ile desteklenen bir genişleme ve büyüme rotası çiziyor. Şirketin mali sonuçları ve ileriye dönük beyanları, artan talebi karşılamak ve kârlılığı artırmak için teknoloji portföyünden yararlanma taahhüdünü yansıtmaktadır.

Yaklaşan konferanslarla birlikte Tower Semiconductor, büyüme stratejisi ve hem yatırımcılar hem de sektör ortakları için değer yaratma fırsatları hakkında daha fazla bilgi paylaşmaya hazırlanıyor.

InvestingPro Insights

Tower Semiconductor’ın 2024 yılının ilk çeyreğine ait mali sonuçları sağlam bir performans sergiledi ve şirketin büyümeye odaklandığı, stratejik yatırımlarından ve teknolojik ilerlemelerinden anlaşılıyor. Şirketin finansal sağlığı ve pazardaki konumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için InvestingPro’dan bazı temel ölçümleri ve içgörüleri inceleyelim.

InvestingPro Verileri, Tower Semiconductor’ın 3,8 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu ve 7,66’lık bir fiyat-kazanç (F/K) oranını koruduğunu gösteriyor; bu da hisse senedinin sektör ortalamasına kıyasla potansiyel olarak düşük değerli olduğunu gösteriyor. Şirketin brüt kâr marjı 2023’ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ayda %24,85’tir ve bu da benzerlerine kıyasla maliyetleri kontrol etme konusunda güçlü bir yeteneğe işaret etmektedir.

InvestingPro’nun dikkat çektiği bir ipucu da Tower Semiconductor’ın bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurması ve bu sayede yüksek faiz ödemelerinin baskısı olmadan büyüme fırsatlarını ve yatırımları takip edebilecek finansal esnekliğe sahip olmasıdır. Ayrıca, şirketin likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşarak kısa vadeli yükümlülüklerini rahatça karşılayabilmesini sağlıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yatırımcılar, analistlerin 2024 yılının ilk çeyreği için bildirilen net kârın da teyit ettiği gibi, şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin etmesini de güven verici bulabilirler. Son on iki ayda gelir artışındaki düşüşe rağmen, Tower Semiconductor son üç ayda %16,46 fiyat toplam getirisi ile güçlü bir getiri göstermiştir.

Daha fazla bilgi ve ölçüm keşfetmek isteyenler için InvestingPro, Tower Semiconductor için https://www.investing.com/pro/TSEM adresinde bulabilecekleri ek ipuçları sunuyor. Bu ek ipuçlarıyla yatırımcılar şirketin finansal sağlığı ve potansiyel yatırım fırsatları hakkında kapsamlı bir anlayış kazanabilirler.

Yatırım kararlarınıza yardımcı olacak Tower Semiconductor için toplam 10 InvestingPro İpucu bulabileceğiniz InvestingPro’da InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberyahsihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu