Yaşam

Bocchi seramiğin genç yeteneklerini destekliyor

Bocchi’nin hayata geçirdiği Artist Affiliate Programı, ilk yılında üç genç seramik sanatçısının üretimlerini destekliyor. Beyoğlu Tomtom’daki Bocchi Seramik Sanat Akademisi’nin konuk sanatçı programı olan proje, önümüzdeki yıllarda diğer illere ve yurt dışına yayılarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Seramik banyo ve mutfak işleri alanında yenilikçi çözümler sunan bocchigeçmişi medeniyetler tarihi kadar eski olan seramik sanatını yaşatmak ve yeni nesillerle buluşturmaktır. Sanatçı Takviye Programı başlattı. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yeni mezun olmuş ya da lisansüstü eğitimine devam eden, atölye ve ekipman konusunda imkanları sınırlı seramik sanatçılarına destek olmak amacıyla tasarlanan program kapsamında, genç yeteneklerin mentorluk hizmeti ve kullanımı açısından ihtiyaçları karşılanıyor. alan ve ekipman karşılanacaktır.

Akademinin ilk konukları Mimar Sinan

Beyoğlu’nun tasarımla özdeşleşen semti Tomtom’da yer alarak, İstanbul’da yaşayan genç seramik sanatçılarına yönelik Sanatçı Destek Programı’na katıldık. Bocchi Seramik Sanat Akademisi ev sahipliği yapıyor. Başvuruların ilk yılında Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi’nden üç genç sanatçı mezun oldu; Berk Ergül ve Burak ElalVe Evden kaçışprograma katılmaya hak kazandı.

İki gün süren oryantasyon kapsamında Artist Affiliate Programı katılımcıları, Bocchi’nin Gebze Dilovası’ndaki tesislerini ve Bocchi Seramik Sanat Akademisi’ni ziyaret ederek seramik sektörünü ve Akademi bünyesinde üretilen yeni eserleri tanıma fırsatı buldu. Ayrıca program boyunca; sanat tarihçileri, küratörler ve disiplinler arası sanatçıların katılımıyla Akademi’de söyleşi ve atölye çalışmalarına katılabilecekler. Bu süreçte genç sanatçıların ürettikleri eserlerin karma bir stantla sanat camiası ve kamuoyuna sunulması ve seçilen eserlerin Bocchi koleksiyonunda yer alması planlanıyor.

Şadi Burat: “Genç sanatçılar için önemli bir üretim ve araştırma fırsatı”

Şirketin vizyon projelerinden biri olan Sanatçı Takviye Programı hakkında açıklamalarda bulunan, Bocchi Yönetim Konseyi Başkanı Shadi Burat , “73 yıllık İtalyan banyo markası olarak seramik sanatını sahiplenerek yeni nesillere aktarmak en değerli misyonlarımızın ortasında yer alıyor. Bu doğrultuda 2022 yılında İstanbul’un en yüksek tarihi ve kültürel noktalarından biri olan Beyoğlu Tomtom’da Bocchi Seramik Sanat Akademisi’ni hayata geçirdik. Bu projeyi gerçekleştirirken en değerli hedeflerimizden biri de atölye ve ekipman imkanları sınırlı olan genç seramik sanatçılarına ulaşmaktı. Sanatçı Güçlendirme Programı da bu motivasyonla hayata geçti.”söz konusu.

Türkiye’de çağdaş seramik sanatı alanında gençlere sunulan imkanların çok sınırlı olduğuna dikkat çeken Şadi Burat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bocchi Sanatçı Güçlendirme Programı’na seçilen katılımcılar, uygulamalarını geliştirme fırsatı bulamamış gelecek vadeden genç seramik sanatçılarından oluşuyor. Amacımız yeni mezun sanatçılara ihtiyaç duydukları üretim ve araştırma olanaklarını sunmaktır. Projemizi ve programımızı bunu kapsayacak şekilde tasarladık. Toplamda altı ay sürecek program kapsamında genç seramikçilere mentorluk hizmetinin yanı sıra zemin ve malzeme desteği sağlayacağız. Bölüm için sürdürülebilir bir örnek oluşturmak istediğimiz Bocchi Artist Affiliate Programını önümüzdeki dönemde diğer illerde ve yurt dışında da açmayı hedefliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu